Användarprofil Buster / Betyg & recensioner / 1222 över havet

Recension av Buster

Recenserad produkt

1222 över havet
E-bok (EBook)
1 recension

Under middels norsk påskekrim

1 maj 2020

En dårlig bok


Jeg vil ikke anbefale denne til en venn.
Det er en fordel om man kjenner til det norske samfunnslivet om man leser denne boken. Flere av karakterene er lett gjenkjennelige personligheter i det norske samfunnslivet. Noen bedre tilslørt enn andre.

Forfatteren prøver ( her understreker jeg prøver ) å lage en klassisk A: Christie bok, men mislykkes: Oppskriften er; >Mange mennesker Innesnødd på en hytte, folk blir myrdet, hvem er morderen. Det finnes bedre krimbøker kokt på denne oppskriften. Som i andre krimbøker gjør forfatteren her et forsøk å legge ut diverse ledetråder, samt skape ulike fortellings alternativer til svaret på krimgåten. Det lykkes man dårlig med.

Figurene er relativt karikerte og endimensjonale. Det gjelder ikke alle karakterene, men de fleste. Da blir det forutsigbart. Forutsigbart blir også hendelsesforløpet. Twistene , som får fortellingen til å utvikle seg , er ikke i kategorien: « Næmen, det trodde jeg ikke».

Jeg er ingen en ekspert , men når ledetrådene var lagt ut, er det i hvert fall min mening at man relativt enkelt , etter hvert , kan utlede hvem som er morderen.

Boken er tidtrøyte. Jeg valgte den for å komme i påskestemning. Det er norsk tradisjon å lese krim i påsken. Fra før har jeg ikke lest så mye av forfatteren. Jeg har sett en tv serie om den samme heltinnnen som fremkommer i boken. Den var over middels bra. Jeg skal ikke si at alle hennes bøker er dårlige. Men tror det finnes bedre og mer spennende bøker der ute enn denne.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej