Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner / Falska toner och söta vinbär

Recension av Lollos bokhörna

Recenserad produkt

Feelgood när det är som bäst!

22 juni 2020

Boken är den femte delen i Huskvarnasviten och tyvärr den sista! Jag har tyckt väldigt mycket om de andra, fyra fristående delarna.

I denna bok får vi möta Therese som kommer till gården Brunstorp i Småland. Hon har kommit dit för att skriva klart sitt manus om svensk historia, efter månader av skrivkramp.

På samma plats, nästan hundrafemtio år tidigare, bodde Agnes som hoppades kunna förbättra faderns vintillverkning genom att söka sig till det närbelägna Gustavshill. Där fanns goda viner och rika vinbärsskördar.

Som tidigare böcker finns det två parallella historier, en i nutid och en i dåtid. De flätas samman mer och mer ju längre man läser i boken. "Falska toner och söta vinbär" är en somrig feelgood skriven med mycket värme. Det är en charmig historia med både kärlek och sorg. Som alltid skriver Ewa väldigt bra, texten flyger fram och boken går ganska fort att läsa. Jag tycker om när man blandar dåtid och nutid i en berättelse, berättelsen blir bättre.

Jag tycker om hur Ewa bygger upp sin historia och hur karaktärerna växer fram. Ewa är bra på att låta oss lära känna både miljön och karaktärerna.

Jag tokdiggar det här! "Falska toner och söta vinbär" är inte en bok du vill missa! Inte de andra fyra delarna heller i sviten! Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej