Användarprofil @Barnboksfamiljen på instagram / Betyg & recensioner / Vänta, Sickan

Recension av @Barnboksfamiljen på instagram

Recenserad produkt

Härligt!

6 juli 2020

Vi har tidigare tipsat om de två första böckerna i serien "Dela med dig, Sickan" och "Kom nu, Sickan" som är väldigt charmiga böcker för de yngsta. Vardagliga men samtidigt väldigt roliga.
Nu har denna tredje bok med Sickan kommit och precis som innan är detta en härlig bok på rim som gör att man ler under läsandets gång.

I denna bok är det en härlig regndag ute och Sickan vill direkt ut - fort!
En sydväst på huvudet och stövlar på fötterna räcker väl?
Nja, tycker pappa som vill ta på onödiga kläder såsom byxor, tröja och gallonkläder.
En svettig påklädning börjar men när de både till slut är klara så är Sickan borta - vart tog han vägen?

Detta är en riktigt fin bok som lyckas underhålla såväl det lilla barnet som den vuxna läsaren. Rådström som själv står för illustrationer är riktigt duktig och hon lyckas exempelvis med hur Sickans ögon lyser av bus och glädje när han smiter ut i trapphuset.

Boken är som de tidigare skriven på rim. Att skriva på rim i barnböcker är populärt men enligt mig så blir många böcker sådär när att rimmandet är bristfälligt.
Men jag tycker Rådström lyckas riktigt bra i sin bok. Rimmen passar in i berättelsen och samtliga har samma struktur (vilket underlättar läsflytet som högläsare).

Utifrån ett normperspektiv är det härligt att boken bryter mot vithetsnormen när det kommer till huvudkaraktärer och det är alltid en pappa som är den närvarande och trygga vuxna i böckerna. Även fint att Sickan har glasögon.

En riktigt fin bok för de yngsta! Rekommenderas varmt!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej