Användarprofil Bokhyllaniskuggan / Betyg & recensioner / Biodlaren från Aleppo

Recension av Bokhyllaniskuggan

Recenserad produkt

Magisk

9 juli 2020

❥ Recension

Den här boken har ett otroligt poetiskt och levande språk som gör att man sugs in. Berättelsen pendlar mellan flykten från Syrien och det nya livet som asylsökande i Storbritannien. Trots något så tungt och sorgligt som krig och människor på flykt så ler jag mig igenom större delar av boken. För den är så full av värme och kärlek också, att finna lycka i de små sakerna och hålla hoppet levande. Humlan utan vingar gjorde mig alldeles tårögd ❤️

De målande miljöbeskrivningarna och karaktärsskildringarna är fantastiska, likaså känsloregistret - allt från mörk förtvivlan till djup kärleken till sitt arbete med bina, till sin familj, till livet.

Jag är tvungen att ha med två citat från boken för de träffade mig som en käftsmäll. Det blir inte alls samma sak att läsa dem såhär, bara upp och ner, ur sitt sammanhang, men när man är mitt uppe i boken och sånt här smygs in blir jag väldigt påverkad.

"Det krävs mod för att gråta och släppa ut vad som finns inom en."

"Det är häpnadsväckande hur vi älskar andra människor från den dagen vi föds, hur vi håller fast vid dem som om vi höll fast vid själva livet."

Boken får 🐝🐝🐝🐝+ av 5.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej