Användarprofil bok_stavligt / Betyg & recensioner / Jag tvivlar på ditt ord

Recension av bok_stavligt

Recenserad produkt

Fantastiskt bra debut.

30 juli 2020

En kvinna hittas mördad på en badplats i Vimmerby. Ansvarig för utredningen blir polisinspektör William Johnson, som tillsammans med sin sambo Josephine nyss flyttat tillbaka till sin barndomsstad. Det är den första utredningen han har ansvaret för och trycket på en snabb lösning för att inte skrämma bort turisterna från orten tynger honom. Samtidigt har han också dåligt samvete för att utredningen gör att han försummar Josephine.

Vilken fantastisk debut. Åter en deckare med relationerna i centrum. Vi får följa flera olika personer i separata kapitel. Något som kan göra att det svårt att hålla ordning på alla karaktärer, men här får man snabbt en "ledtråd" som gör att man kan placera personen. Dessutom är de alla så fint gestaltade att man verkligen vill följa och veta hur det går för varenda en av dem. Gradvis rullas en helt otrolig historia upp och som pricken över i ett riktigt oväntat slut.
Jag hoppas att Vimmerby blir nästa svenska ort att etablera sig på deckarkartan, för jag läser vädigt gärna mer om Willam, Josephine och de andra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej