Användarprofil veronicas_bok_bak_liv / Betyg & recensioner / Sovsågott

Recension av veronicas_bok_bak_liv

Recenserad produkt

Gripande och skrämmande historia

15 augusti 2020

Jag har tidigare läst böcker av Roslund men långt ifrån alla men jag har alltid gillat böckerna och boken Sovsågott är inget undantag.

Dom var båda fyra år när de försvann på samma dag. Nu sörjs de i varsin grav på samma kyrkogård men ingen av dessa flickor ligger i de små vita kistorna under jorden. När kriminalkommissarie Evert Gren sitter på på "sin" bänk på kyrkogården och sörjer sin bortgångna hustru så är han inte ensam, en annan kvinna sitter på samma bänk. Hon har nyligen begrav sin 4-åriga dotter som försvann från ett parkeringshus men kistan är tom. Evert blir gripen av kvinnans historia och han påbörjar sitt arbete för att hitta lösningen på var dessa flickor tagit vägen.

Boken griper tag i mig redan från första sidan och jag vill bara fortsätta läsa vidare. Boken är välskriven, lättläst med ett bra språk och bra driv framåt. När jag under tiden läser boken så får jag känslan av att boken rullas upp som en film i mitt huvud och jag både ser karaktärerna och miljöerna tydligt, skickligt skrivet av författaren när jag som läsare upplever detta. Boken har ett slut som lämnar dörren öppen för en ny berättelse, vilket jag hoppas på så att jag får följa fortsättningen på den historien.
Det här en historia som känns väldigt dagsaktuell med pedofilhärvor och barnprostitution, både kusligt skrämmande, hemskt och otäckt - jag mår illa av att läsa vad dessa barn utsätts för och av hur världen ser ut, för tyvärr så finns denna värld i verkligheten.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej