Användarprofil Agneta Svensson / Betyg & recensioner / Livets små njutningar : somna med hund och 46 andra upplevelser som gör livet värt att leva

Recension av Agneta Svensson

Boktips!. Livets små njutningar av Sigge Eklund

10 september 2020

Författaren och poddprofilen Sigge Eklunds bok "Livets små njutningar" är en lättläst bok med korta kapitel där i varje kapitel står små njutningar av livet i centrum. Boken är skriven i du-form för att vi läsare ska kunna njuta och förstå hur mycket vardagslycka de små tingen kan ge oss, så vi ska kunna ta vara på de små stunder som går oss förbi.

Vi får följa med hans minnen från olika ställen, hans barndomen där tryggheten verkar ha varit varm, ett annat kapitel tar upp hur vi kan känna hur våra fingertoppar har smekt över alla böcker, ett annat kapitel tar upp känslan över att simma i en fors där vi efteråt känner hur farligt det var, eller känslan av att ta en tågtur och njuta av vagnarnas kränkningar, osv. Boken är en hyllning till alla de små stunder som har gått oss förbi och som vi inte har lärt oss att njuta av. Att leva i nuet finns överallt bara vi lär oss att uppskatta de små stunderna.

Till sist: Boken "Livets små njutningar av Sigge Eklund" är lättläst, korta kapitel med fint typsnitt, en liten ovanlig bok som jag kan rekommendera alla att läsa, för meningen med boken är nog att vi alla ska känna igen oss i hans olika händelser, boken är skriven som en novellsamling.

https://agnetastrdgrd.blogspot.com/2020/09/livets-sma-njutningar-somna-med-hund.html

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej