Användarprofil @boktanten (Instagram + Facebook) / Betyg & recensioner / Välviljans tragedi

Recension av @boktanten (Instagram + Facebook)

Recenserad produkt

Välviljans tragedi
Häftad
1 recension

Spännande, intressant och välskriven!

15 september 2020

Jag ska villigt erkänna att jag inte hade så höga förväntningar på denna bok. Inte för att jag trodde att författaren var dålig utan för att det inte är mitt favoritämne. Men ack så fel jag hade, det tog inte många sidor förrän jag var fast.

I boken får vi följa två parallella spår. Dels är det Conny Hillblaster, löjtnant vid Smålands regemente. Dels är det en grupp från Afghanistan som ska försöka avvärja ett sovjetiskt anfall. Till sin hjälp behöver de svensk teknologi, något som Conny och hans beredskapspluton måste förhindra. Det hela utvecklas till ett spel på liv och död.

Jag har inte gjort militärtjänst och vet inte mycket om krigsföring. Men för mitt otränade sinne låter allt väldigt trovärdigt. Författaren verkar ha gjort en grundlig research både för att beskriva de fiktiva och de autentiska händelserna. Kontrollfreak som jag är så har jag googlat många namn och händelser och det stämmer väldigt bra. Han har fått till en svårsorterad blandning mellan sanning och fiktion.

Jag tycker om Jörgen Hanssons sätt att skriva. Han ger en bra bakgrundsbild till huvudstoryn och även till en hel del av personerna. Språket är bra och även om alla olika vapen- och klädbeteckningar är rappakalja för mig så ger de storyn en ökad trovärdighet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej