Användarprofil Jenny Hövre / Betyg & recensioner / Min fars hemlighet

Recension av Jenny Hövre

Recenserad produkt

En lättläst och fängslande bok!

29 september 2020

Bokrecension - "Min fars hemlighet" av @sarablaedel är en varm, mycket speciell bok, som ändå har en del spänning i sig. När Ilka får reda på att hennes far är död och har med henne i sitt testamente beger hon sig till faderns nya hemland, USA, närmande bestämt Wisconsin och staden Racine. Hon har ärvt hans begravningsbyrå med allt badet innebär. Med i detta arv följer begravningsentreprenören Artie och nunnan Syster Eileen.
De är båda speciella på sitt lilla vis och något i mig dras till dem bägge. Och Ilka. Jag gillar att hon är en kvinna som inte rädd för att ta för sig av livet. Att gå utanför ramarna. Det påminner lite om mig själv.. :):)
Mycket handlar om Ilkas vilja att lära känna sin pappa, få svar på frågorna om varför han lämnade dem? Varför han aldrig hörde av sig.. väl på plats försöker hon räcka ut en hand till halvsyskonen som finns där. Hon får dessutom en knivig begravning på halsen som ställer till det på byrån och som ibland är rent farlig för dem.

Jag tycker väldigt mycket om den här boken och kan knappt vänta på att läsa del 2 i trilogin om Ilka Jensen. Jag tycker mycket om Saras sätt att skriva, tycker att hon är duktig på att beskriva känslorna hos karaktärerna, att beskriva platserna. Tycker helt enkelt väldigt mycket om det. Boken för fyra stjärnor av fem möjliga, men den får också fem hjärtan för det fantastiskt vackra omslaget.

Tack för en underbar lässtund @sarablaedel och @bokforlagetpolaris den här boken stannar i hjärtat ett tag!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej