Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Lönndörrens hemlighet

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Spännande och rolig bok för december eller högläs.

2 oktober 2020

Gustav 10 år:
Mamma läste Lönndörrens hemlighet för oss. Den är jättebra och gick fort att läsa. Den är tänkt som en kapitelbok för December och det är spännande redan i första kapitlet så det är svårt att bara läsa ett kapitel per dag fast det nog är så man ska göra.

Boken handlar om Sam som fyller 10 år som är ensam. Det finns en katt han ibland är med men annars är han ensam. Han får inte leka med kompisar hemma och hans föräldrar är döda så han bor med sin farbror som heter Albin. De bor i en stor herrgård i en fiskeby. Albin är rik och sur. Varför är man sur om man är rik egentligen.

Jag vet inte hur jag ska berätta om boken utan att avslöja för mycket så jag säger: böcker, bokhylla, lönndörr, pussel och skatter¿ Den är rolig också.

Philip 8 år:
Jag tycker att denna bok är sååå bra och spännande. Man ville läsa hela på en gång. Man ville veta hur det skulle gå för Sam. Jag tycker synd om honom för att han är ensam. Jag tycker inte riktigt om farbrorn som Sam bor hos. Varför är han så surig? Huset verkar vara hur stort som helst och de har många böcker i sin bokhylla.

Sam får resa i tiden och träffar några pojkar. Jag vet inte heller vad jag mer ska berätta. Det är bättre att ni läser. Bokens bilder är fina och de är bara svarta och vita.

AC (mamma):
Detta är en välskriven och stämningsfull bok som fick mig att längta till julen. Hanna är duktig på att fånga in läsaren direkt. Bokens kapitel är lagom långa för att läsa ett kapitel varje dag i december. Vi kommer att läsa den igen.

Vi hade saker att prata om medan vi läste och vi vill läsa mer om Sam. Det är ett par illustrationer i boken och vi uppskattade dem.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej