Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Arga tanten - i vårt kvarter

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Kul och detaljrik bilderbok om ensamhet och bus

16 oktober 2020

Gustav 10 år:
Pappa läste Arga tanten i vårt kvarter. Den handlar om några barn som bok i ett villakvarter. Där bor också en ensam och arg tant. Barnen upplever henne som arg men egentligen är hon bara ensam. Barnen ska kratta löv men bestämmer sig för att sno korv av tanten som står och gör korv. Då råkar de ta alla korvar och tanten blir jättearg. Det hade jag också blivit. Det är en ganska kul bok. Bilderna är fina.

Philip 8 år:
Den här boken är jättekul. Jag tycker om illustrationerna. Jag tycker lite synd om tanten i boken men det slutar bra. Hon är ensam.

Pappa G:
En kul bilderbok med fina illustrationer.

AC (mamma):
Detta är en fin bok om ensamhet och bus. Hur det kan vara i ett villakvarter. Illustrationerna är kul och detaljrika. Det är mycket energi i dem också.

Resten av familjen läste boken utan mig så jag fick läsa den ensam. Under läsningen hörde jag gapskratt. Det är ett överraskningsmoment i boken som är ganska kul.

Boken är uppdelad i tre akter och det finns musik och noter. Jag får pjäskänsla över upplägget på boken men det är inget som stör mig. Kanske hade man haft bättre läsflyt utan de sidorna men gillar man musik så är de toppen. Att boken är uppdelad i tre akter är ganska bra för pauser eller diskussion.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej