Användarprofil Stinas_boksida / Betyg & recensioner / Ingen skulle få veta

Recension av Stinas_boksida

Recenserad produkt

Ingen skulle få veta
Häftad (Danskt band)

Ärligt och gripande

18 oktober 2020

Det är 70-80 talet. Maria lever med sin mamma, pappa och syster. De är en helt vanlig familj utåt sett, men innanför dörrarna lever de i ett helvete. Att mamman var psykiskt sjuk, och i perioder var inlagd på psyket, var något ingen skulle få veta.

Under de perioder hon mådde bra jobbade hon först som sjuksköterska, och sen som barnmorska.

Men de visste aldrig när ett utbrott kunde starta, för minsta lilla kunde sätta igång det eller ett självmordsförsök. Hela familjen påverkas, och Maria vågade aldrig ta hem kompisar, ifall hon skulle få ett utbrott just då.

Jag lider med hela familjen. Det är en stark och sorglig berättelse om ett viktigt ämne. Det är mycket känslor. Familjen känner mycket skam och skuld. Att leva i en dysfunktionell familj kan inte vara lätt.

Det är en tung och jobbig berättelse, den berör mig väldigt mycket, och kommer följa med mig länge. Trots att den var tung att läsa gick det inte att sluta, man ville bara få veta hur det skulle gå.

Författaren har ändrat sitt namn till Maria i berättelsen. Med hjälp av journalutdrag och dagboksanteckningar har denna bok kommit till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej