Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / Mardrömssällskapet

Recension av Gullis lästips (Rönninge)

Recenserad produkt

Lagom läskiga korta berättelser!

21 oktober 2020

Nu när det är tid att karva en pumpa, tända några ljus då är det perfekt att läsa rysaren Mardrömssällskapet som är en bok fylld med olika kusliga spökhistorier.👻

I boken får vi läsa om ett gäng underliga typer som samlas för att lyssna på de mest skrämmande historierna. Denna kväll ligger berättarscenen i ett gammalt sjukhus. Sällskapet består av gamla och unga, både berättarveteraner och nya nyfikna medlemmar. De möts dock inte på grund av vänskap eller trevligt umgänge. De träffas endast för att höra på historier som lockar fram mörka saker ur skuggorna. Inget och ingen kan hindra dem från att hålla dessa kusliga träffar. Här får vi hänga med en natt när sällskapet samlas och berättar fem läskiga historier.

Det är fem olika läskiga berättelser som lockar fram mörka saker ur skuggorna. Här får vi höra berättelser som den skräckinjagande dockan, de krälande och slemmiga krypen, den mörka viskande skogen, ett hemsökta sjukhuset där döden går i korridoren och en berättelsen för alla mörkrädda, där vi möter den mytomspunnen och fruktad figur som kallas för Nattmannen.

Här har författaren lyckats skapa spökhistorier som grundar sig i vardagen, där vanliga miljöer och händelser som kylskåp, ett träd och andra vanliga platser plötsligt blivit något kusligt.

Mardrömssällskapet är en skrämmande bok fylld med olika kusliga spökhistorier som är riktiga blodisande rysare för barn- och unga som passar ypperligt som högläsningsbok till Halloween.

Här har skräck författaren Lena Ollmark skapat välskriven skräck för de lite yngre barnen, dock anser jag att de går att läsas lite högre upp i åldrarna som 9 - 12 år.
Till varje berättelse har illustratören Johan Egerkrans skapat skrämmande svartvita illustrationer som gör berättelsen ännu mer creepy. Tillsammans med den lockande och lagom skrämmande bilden på framsidan kommer de lyckas skrämma små och stora i många år framöver.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej