Användarprofil Stinas_boksida / Betyg & recensioner / Hospitalet : hur jag som barn överlevde hemliga experiment på mentalsjukhuset Aston Hall

Recension av Stinas_boksida

Gripande historia

8 november 2020

En sann historia.

1971, när Barbara är 12 år, skrivs hon in på mentalsjukhuset Aston Hall. Här ska hon få det bättre än de svåra hemförhållande hon har, men istället utsätts hon för fruktansvärda experiment. Något som kommer påverka henne resten av livet.

Flera gånger försöker hon berätta för sin pappa om tortyren, drogerna och de sexuella övergreppen, men han anklagar henne istället för att ljuga.

Mentalsjukhuset Aston Hall öppnade 1930 i syfte att behandla barn och ungdomar med beteendeproblem. Idag har byggnaden rivits.

Bakom dessa stängda dörrar skedde så fruktansvärda övergrepp på barn. Många av dessa barn mår fortfarande väldigt dåligt som vuxna.

Författaren som nu är 60 år, har som vuxen fått kämpa för att bearbeta det hon varit med om som barn. Hon har hittat många andra som berättar om sin tid där. De försöker nu få upprättelse.

Detta är en otroligt gripande historia. Det är ofattbart att detta har kunnat hända under så lång tid. På en institution där barnen skulle få hjälp.
Så många barn som utsattes för detta. Man blir så arg och ledsen. De fick leva i ett helvete, ett helvete de aldrig kommer glömma.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej