Användarprofil eftermiddagste.se / Betyg & recensioner / Falska toner och söta vinbär

Recension av eftermiddagste.se

Recenserad produkt

Härlig och mysig feelgood

17 november 2020

Falska toner och söta vinbär av Ewa Klingberg är 5 delen i Huskvarna serien (och den första boken som jag läste). I denna bok möter vi Therese som kommer till den gamla gården Brunstorp för att skriva en lättläst faktabok om Sveriges historia. Hon hoppas att den nya miljön kommer göra att hon kommer igång med skrivandet för så här långt har det inte blivit någon text.
På samma plats bodde Agnes för 150 år sedan. Hennes liv tar en helt ny vändning när hon i ett försök att hjälpa sin pappa börjar jobba på närbelägna Gustavshill som var känd för sin vintillverkning.

Jag tyckte verkligen om denna bok. Den var mysig och trevlig och blir till en fin vän. Beskrivningarna är fina och jag gillar den historiska biten i berättelsen som också berättas (även om jag trodde att den skulle vävas ihop mer med personerna i bokens nutid än vad den gjorde). Jag har ju inte läst tidigare böcker i serien men det tyckte jag inte gjorde så mycket. Visst är tidigare personer med men de är biroller och därför fungerar det bra. Men nu är jag sugen på att läsa tidigare böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej