Användarprofil ElinsBokhylla / Betyg & recensioner / Nio liv

Recension av ElinsBokhylla

Recenserad produkt

SÅ BRA!!

29 november 2020

Bokens handling tar vid cirka tre månader efter att förra boken slutade. Även om jag tycker att jag är väldigt bra insatt i serien om Jana Berzelius så var jag tvungen att färska upp minnet lite grann, för att komma in i rätt fokus när jag började i boken.

Bokens handling är välskriven, intressant och spännande men den är också väldigt tragisk. Jag vill så gärna tro att saker som dessa inte sker barn och ungdomar i vårt land, vår stad men tyvärr sker det överallt och likaså i Sverige.
Trots att det är ett väldigt tungt ämne, gängkriminalitet och i så låga åldrar med, så har boken en otroligt viktig handling som jag ser dyka upp allt mer i deckargenren.

Precis som Emelie Schepp har sagt själv om boken så får man se Jana Berzelius i en helt annan tappning i denna bok, en mer mänsklig och skör person än vad hon tidigare har gestaltat henne som. Men jag tycker inte att det bara är Jana som har fått sig en liten uppdatering på personligheten, utan jag upplever även att Mia och Henrik har skiftat lite i hur de beter sig och agerar.
Vi fick se en väldigt skör och orolig Jana denna gång, något som jag uppskattade, det gjorde jag redan i förra boken och jag hoppas att det är ett spår som Schepp kommer att fortsätta på. Det gör Jana till en verkligare person, man får se personen bakom det hårda och starka skalet som hon visar inför alla. Det gillar jag!
Att få se relationen mellan Jana och Per är så fint, det känns som att Jana verkligen behöver Per och att han kan göra henne till en säkrare person. Säkrare inom sitt lugn och lycka, en del scener mellan dem var så fina att jag inte kunde låta bli att le!

Emelie Schepp är en jäkel på att skriva spännande böcker med många tvistar, överraskningar och rappa dialoger. Denna gång var det inget undantag, varje kapitel är fyllt med spänning och intriger som får en att vilja läsa vidare och vips är boken slut.

Nio Liv av Emelie Schepp är en bok som har allt! Bokens mystik och spänning som blandas med känslor, fart, polisarbete och vassa miljöbeskrivningar är så bra att man längtar efter mer direkt efter att man läst klart sista sidan. Bokens cliffhanger gör att man vill läsa mer och mer, detta är verkligen en riktigt bladvändare som är svår att lägga ifrån sig!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej