Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Abella & Kapten: Vilse i stormen

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Fin bok om allvarliga ämnen på ett lättsamt sätt

25 januari 2021

Gustav 10 år:
Vi läste Abella & Kapten Vise i stormen. Den handlar om en flicka och hennes pappa som flytt. De känner ingen där de kommit. Abella får en kompis som heter Måns. Ingen vill prata med Måns för hans pappa har dött. Jag tror att man kanske inte vet vad man ska säga. Det är dumt. Abellas mamma finns inte heller. De går till Måns morfar. Han är sjökapten och bor på en båt. Han är snäll och berättar historier. Jag tycker att boken är fin och bilderna är fina.

Philip 8 år:
Det är lite jobbigt att både Abella och Måns har döda föräldrar. Jag blir ledsen av det. Jag tycker att det är tråkigt att ingen vågar prata med Måns. Han har inte gjort något. Det är inte hans fel att hans pappa är död. Jag undrar också vilket land Abella har flytt från. Jag hoppas att hon och hennes pappa kommer trivas i den staden de flyttat till. Jag tycker också att bilderna är fina.

AC (mamma):
Detta är en fin bok om ensamhet, flykt och att ha förlorat en förälder. Den handlar också om vänskap och att hitta sig ett eget synsätt på livet. Texten och illustrationerna passar perfekt ihop och jag tycker om den fantasifulla morfarn. Boken är fantasifull men ändå seriös och skapar samtal om både det ena och det andra. Trots det känns den inte tung.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej