Användarprofil ElinsBokhylla / Betyg & recensioner / Springpojken

Recension av ElinsBokhylla

Recenserad produkt

Springpojken
Pocket
1 recension

Bättre än första boken i serien...

7 februari 2021

Bokens grundhandling är att man får följa med Johan Rokka när han börjar jobba som polis i Hudiksvall. Det går lite trögt i början för honom att hitta sin plats i teamet och en del privata händelser kommer emellan.
Parallellt får man följa med under utredningen på den unga tjej som blivit brutalt mördad i den idylliska sommaren i Hudiksvall. Ett mord som senare även ska dras ihop med Johan Rokkas förflutna. Kan de två händelserna hänga ihop eller är det bara ett olyckligt sammanträffande?

Bokens handling överlag är lite långsökt tyvärr, trådarna kopplas ihop i slutet av boken men under bokens gång så är det ibland lite svårt att hänga med. Det blir lite rörigt med så många olika karaktärer och händelser, vilket tyvärr gör mig lite förvirrad och uttråkad. Trots detta så fanns det stunder i boken som jag verkligen inte kunde släppa taget, utan ville läsa mer och mer. Men även i denna bok var de stunderna i minoritet jämfört med de stunder jag fick tvinga mig själv att läsa.

Det var intressant att få läsa mer om huvudkaraktärerna och se lite mer hur de agerar som poliser, jag upplevde att det var lite mer en polisutredning i denna bok än i den förra. Det gillade jag, så det blev jag glatt överraskad av. Däremot så var det väldigt lite som gjorde mig överraskad, mycket kändes förutsägbara och det var lätt att klura ut en del av händelserna i boken.
Det känns lite passé att polischefen hyser agg för sina anställda, det känns som att det förekommer i varje deckare eller kriminalroman. Förhoppningsvis kommer nästa del i serien att bestå av lite mindre sånt, med tanke på hur denna bok slutade.

Den del av boken som jag tyckte var bäst var storyn med Eddie och ungdomskriminalitet. Gabriella Ullberg Westin har lyckades fånga min uppmärksamhet med Eddie karaktären och hur Johan Rokkas hjärta slog lite extra för honom. Jag tycker ungdomskriminalitet är väldigt intressant och att få en liten djupare inblick i den och även gängkriminalitet var uppfriskande och det band ihop boken och storyn på ett väldigt bra sätt.

Jag har ännu inte riktigt fastnat för huvudkaraktärerna ännu men Janna börjar växa hos mig och än kan jag inte släppa denna serie. Utan jag kommer att läsa klart den och hoppas på att böckerna blir bättre och lite mer spännande än de två första.

Överlag skriver Gabriella Ullberg Westin väldigt bra, det är detaljerade kapitel med bra miljöbeskrivningar och karaktärsbeskrivningar. Det är enkelt att följa med i kapitel även om de är lite för långa i min smak och lite för många karaktärer för att jag ska hålla intresset uppe från första till sista sidan.

Springpojken av Gabriella Ullberg Westin är en bra bok, en bok som inte riktigt uppfyller alla mina önskningar men som definitivt är läsvärd. En liten spänning finns trots allt där, men det var en del saker som jag upplevde lämnades obesvarade och ser fram emot att läsa nästa del i Morden i Hudiksvall serien!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej