Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / Luna och superkraften: Upptäckten

Recension av Gullis lästips (Rönninge)

Recenserad produkt

En berättelsen som verkligen ligger i tiden.

13 februari 2021

Vad skulle du göra om du plötsligt fick en superkraft?

"Luna och superkraften: Upptäckten" är en berättelsen som verkligen ligger i tiden, där de vardagsnära känslorna och händelserna kan vara igenkännande för barn mellan 6 till 9 år.

Det här är en bok som lyfter och berör ämnen som utanförskap, relationer, ensamhet, viljan att bli hörd och sedd och den pirrade känslan av första förälskelsen.

Det är även en bok om magiska händelser där den nioåriga tjejen Luna plötsligt får oväntade superkrafter, men frågan är om det alltid är så bra att ha superkrafter?

I boken lyfts våra nya sätt att kommunicera via social medier, jakten på den perfekta bilden. Om den numera traditionella och viktiga traditionen med fredagsmys där det oftast serveras tacos, chips och godis. Vi får även se olika familjekonstellationer som är mer vanligt för dagens barn, som grannfamiljen med två pappor.

"Luna och superkraften: Upptäckten" är den första kapitelboken i den blivande serie "Luna och superkraften" som är skriven av författaren Sören Olsson som är författare till succé böckerna Sune och Bert tillsammans med författarna Leif Eriksson och Martin Svensson.

Det är en kapitelbok som passar att högläsas och individ läsas av grundskoleelever. Här har förlaget och författaren satsat på boken när man använder sig av Andrea Femerstrand
välgjorda och färgstarka illustrationer som lockar med en otrolig fängslade framsida med text i silver och där läsarna även får ta del av flera bilder i boken något som förstärker berättelsens handling.

Det är en gripande, känslosam, spännande och ibland lite dråplig berättelse som jag tror att många unga läsare kommer att uppskatta.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej