Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Pusseldeckaren Pierre och det magiska Himmelsslottet

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

En bok du vill ha framme

19 februari 2021

Gustav 10 år:
Det har kommit en ny Pusseldeckaren Pierre och jag blev så glad. Jag tycker verkligen om Pusseldeckarna. Det är kul att läsa samtidigt som man nästan vill kräkas och man önskar att det fanns ett facit ibland. Det finns ett facit för labyrinterna men inte för sakerna man ska hitta och det är det som ibland gör en galen. Då måste jag lägga bort boken och samtidigt dras jag till boken. Det är knasigt. Nästan som att jag var sugen på godis.

Man ska följa labyrinter igenom boken och samtidigt ska man hitta olika saker på sidorna med massor av detaljer. Om man stöter på hinder när man tar sig igenom labyrinterna måste man hitta andra vägar. Om Labyrintägget i boken hamnar i orätta händer kommer stor olycka att drabba Kanalstadens och Herkulesträdets invånare! Det vill man inte.

Jag orkar inte ta mig igenom hela boken på en gång. Jag bläddrade först bara igenom den för att titta på alla fina sidor. Jag tycker om illustrationerna och utmaningarna.

Philip 8 år:
Jag tycker också om Pusseldeckarna. Det är kul att se vem som kan hitta sakerna först. Labyrinterna är också roliga att ta sig igenom. Det är fusk att titta i facit tycker jag. Jag gillar bilderna.

AC:
Åldern på Pusseldeckarna är satta på 3-6 år och jag förstår det då man i den åldern är så magiskt duktig på att hitta små detaljer och dessutom finns det så mycket att titta på i denna serie (som kan läsas fristående). Vi tycker dock att serien passar för vilken ålder som helst över tre år. Vi har stor behållning av att läsa boken tillsammans och den passar perfekt i knät med Gustav på ena sidan av mig och Philip på den andra när vi tittar. Det blir en sport att se vem som kan hitta det som söks först samtidigt som man hjälps åt och det kommer en massa; Ja vad bra att du såg den¿

Illustrationerna är magiska och uppgifterna pedagogiska.

Labyrint facit finns längst bak i boken och ytterligare utmaningar för den som önskar det. Detta är en bok du vill ha framme eller ge bort i present. Den lockar och den är fantastiskt fin!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej