Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Grissagan

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Grissagan
Inbunden
1 recension

Kul med en äldre saga som blivit bok

23 februari 2021

Philip 8 år:
Mamma läste Grissagan för mig. Det är en ganska gammal saga men ny bok. Den handlar om Per-Erik och Kristina som ska köpa en gris för att ha till julen. Bilen som har grisarna åker på en isfläck och hamnar i diket. Några grisar rymde. En blev hallt. Per-Erik och Kristina får köpa en som är hallt billigt. Den andra som rymt får de om de hittar den. Barnen letar efter den och hittar den. Grisarna har det bra. De blir stora och växer. Grisarna hamnar på månen där de träffar kompisar och sen hamnar de i Ryssland. Jag tycker att det var mycket text och lite för lite bilder. Jag hoppas att grisarna inte hittar hem. Då kanske de slipper bli julskinka.

AC (mamma):
Mysigt att en berättad saga skrivits ner och blivit en bok. Det är en spännande och annorlunda saga om två grisar som hamnar hos en familj och sedan upptäcker världen. Det är också en lite annorlunda saga iom att grisarna hamnar på månen. Där träffar de månpojkarna som de blir kompisar med. De längtar hem och en dag kommer en Rysk raket som de kan åka tillbaka till jorden med. Om de tar sig hem från Sibirien får vi inte veta.

Jag håller med Philip om att det kunde varit lite mer bilder i boken. För en tre-åring kan det nog upplevas som mycket text.

Vi spånade vidare om vart grisarna hamnade och om de egentligen ville hem.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej