Användarprofil Gustavs bokhylla / Betyg & recensioner / Tordyveln flyger i skymningen (lättläst)

Recension av Gustavs bokhylla

Recenserad produkt

Lättläst klassiker

25 februari 2021

Philip 8 år:
Jag, mamma och Gustav har läst Tordyveln flyger i skymningen. Boken handlar om några barn som heter Jonas, Annika, Annikas lillebror och David.

Den är spännande. Det finns ett läskigt, gammal och tomt hus. Det är några män med kikare. En mumieförbannelse finns med i boken och en konstig dam som ringer och vill spela schack i telefon. Det finns också blommor med egen vilja. Jag tycker att boken är bra.

Gustav:
Jag tycker också att boken är bra. Den var lite spännande och hade jag läst den själv hade jag läst den snabbt. Jag gillar schackdelen i boken.

AC:
Detta är en klassiker som jag tror att de flesta i min generation läste i mellanstadiet. Många har dessutom fina minnen ifrån den läsningen.

Boken håller än i dag och kan läsas många gånger. Detta exemplar släpptes i nytappning förra året och är en lättläst variant. Det är något större text och det är ca tre sidor i varje kapitel. Framsidan är den klassiska som Harald Gripe (Marias man) illustrerat.

Personligen gillar jag de gamla breven som finns med i boken, att det är spännande och att min vill läsa vidare. Philip som varit/är trotsig i sin läsning ville att vi skulle läsa i boken och vissa delar läste jag på så tog han någon sida här och där (moroten för att jag skulle läsa vidare). Detta är en fullpoängare för mig och jag tycker det är fantastiskt att den håller än. Hoppas att mellanstadiebarnen i dag också får chansen att läsa denna bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej