Användarprofil - / Betyg & recensioner / Giftmakerskan

Recension av -

Recenserad produkt

Historisk spänning och systerskap

17 mars 2021

Sarah Penner gör en förtrollande debut med Giftmakerskan. En bok som har det mesta jag kan önska mig; medryckande intrig, bra gestaltningar och intressanta relationer. Den går inte att förtära på annat sätt än att sluka den hel och hållen. Dåtid och nutid vävs skickligt samman, som i en pusseldeckare läggs bit till bit för att gräva fram giftmakerskans hemligheter. Det är en fängslande roman, samtidigt är det en historia om kvinnors livsvillkor, då och nu.

Om jag skulle önska mig något, så vore det att dåtiden fick ta mer utrymme. Det är en så otroligt spännande tid, jag har gärna fått lära känna Nelly och den unga Eliza djupare. Carolines nutida berättelse är också intressant, med mycket av privatlivets bekymmer, förutom hennes efterforskningar kring giftmakerskan. Alla tre kvinnor är intressanta karaktärer som ger berättelsen liv och en fin bild av starkt systerskap. Det gillar jag kanske bäst av allt i Giftmakerskan.

Kan inte låta bli att undra, och hoppas, att det kan komma en fortsättning av nåt slag. Kanske kommer Caroline tillbaka, i nya historiska mysterier? om det skulle hända, så är jag den första att kasta mig över den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej