Användarprofil - / Betyg & recensioner / All denna vrede

Recension av -

Recenserad produkt

Obehagligt och spännande!

27 mars 2021

Jag slukade de tre tidigare böckerna i serien, fjärde är inget undantag. Cara Hunter har en egen stil, och tar till grepp som kan vara lite trixiga, som att ta med delar av förhörsprotokoll och utdrag från sociala medier, vilket jag kan uppleva störande och långdraget i vissa fall. Men här blir det en extra krydda, det känns autentiskt. Ett litet minus är att det är en del hoppande mellan personerna, så det är lätt att tappa bort sig om man inte är fokuserad på vem som är berättaren.

Temat är otäckt, och högst aktuellt, jag får erkänna att jag blir livrädd. På riktigt. Incels, denna subkultur med världsfrånvända män som verkligen hatar kvinnor. Jag skulle helst blunda för att de finns på samma planet som oss kvinnor. Men det hjälper knappast; de finns på riktigt och rörelsen växer.

Jag kan varmt rekommendera All denna vrede till dig som tycker om välskrivna, spännande och klassiska kriminalromaner. Mitt tips är att läsa böckerna i ordning. Kan glädjande konstatera att den femte delen ska översättas till svenska, och Hunter jobbar med den sjätte. Så mer spänningsgodis är på ingående!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej