Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / Uppdraget i London

Recension av Gullis lästips (Rönninge)

Recenserad produkt

En spännande tidsresa på liv och död!

6 maj 2021

Det här är en perfekt blandning av spänning och historisk fakta.

"Uppdraget i London" är en tidsresa genom tid och rum och en historiskt spännande bladvändare som tar Milton och Iona genom tidens historia när en tidsresa för dem tillbaka
till 40-talets krigshärjade London. Väl där inser dom att de måste se till så att en av andra världskrigets mest avgörande händelser inte får raderas från historien.

Nu måste de se till så att historiens kugghjul hoppar till sin rätta, annars kan Europas historia förändras där Nazisterna aldrig förlorar kriget och Sverige blir en lydstat.

Nu är de indragna i ett historiskt farligt äventyr där de får möta historiskt viktiga personer och tillsammans på en ubåt vid kusten är med i en av andra världskrigets mest fascinerande händelser, Operation Köttfärs, där en död soldat och förfalskade dokument har en avgörande roll för krigets utgång. Kommer Milton och Iona att lyckas återställa historien och framtiden innan tiden tar slut?"

"Uppdraget i London" är ett riktigt spännande historiskt äventyr som är en otroligt bra bladvändare med högt tempo för bokslukare i åldern 9 till 12 år. Berättelsen håller en på helspänn från första till sista sidan och innehåller spänning, action, dramatiska tidsvändningar, historisk fakta och tidsresor.

Här har den rutinerade författaren Hanna Blixt för första gången skrivit en bok tillsammans med sin make och historieläraren Jakob Blixt.

Tillsammans har de lyckats skriva en hisnande berättelse med hög spänningsnivå med lika mycket fantasi som verklighet.

Det är en bok som öppnar upp för samtal om främlingsfientlighet, värdegrund, mobbning etc.

Boken passar för barn i åldern 9 till 12 år, men kan även användas för elever på högstadiet, då den en bra ingång till både historieämnet och läsandet.

Till boken finns även en tillhörande lärarhandledning där första delen berör bokens handling och där den andra delen innehåller mer fördjupande diskussionsfrågor och aktiviteter kring bokens innehåll.

"Uppdraget i London" är den första delen i trilogin "Historieväktarna" där andra delen kommer heta "Gömstället i Amsterdam och tredje kommer heta "Flykten från Budapest".

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej