Användarprofil @boktanten (Instagram + Facebook) / Betyg & recensioner / Kirskålsgrannar

Recension av @boktanten (Instagram + Facebook)

Recenserad produkt

Kirskålsgrannar
Häftad (Danskt band)

Härlig mix av feelgood och trädgård!

23 juni 2021

Det första jag ser när jag öppnar boken är en lite "karta" över två granntomter. Härligt, jag älskar kartor!

Pommie Dahl älskar sin trädgård och brukar vinna de flesta kategorierna i de årliga skördefestivalstävlingarna. Men när trädgårdscelebriteten Frank Blumer flyttar in i huset bredvid hotas plötsligt hennes ställning. Pommie tar till alla medel för att inte hamna i underläge mot den charmerande Frank. Varken i tävlingen eller känslomässigt.

I Kirskålsgrannar får vi följa med ner till Österlen, till prunkande trädgårdar och smakfulla äpplen. Det är mycket humor och många förväxlingar som leder till både det ena och det andra. Som så ofta finns det även ett visst mått av ensamhet och naturligtvis även kärlek. Boken är mysig och lättläst och säkert en dröm för den trädgårdsälskande feelgoodentusiasten. Dessvärre är jag helt okunnig, och ointresserad, inom trädgårdsområdet och upplevde att alla olika artnamn störde flytet i läsningen.

Detta är Jenny Clevströms debut och jag tycker att den är riktigt bra, ämnet till trots. Miljöskildringarna är helt underbara, för att inte tala om alla dofter, smaker och känslor som verkligen berör. Hon har ett härligt sätt att blanda allvar med humor och får mig att le åt allt elände.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej