Användarprofil Marias bokhylla / Betyg & recensioner / En sak i sänder! : din egen guide till psykologisk hållbarhet

Recension av Marias bokhylla

Hands-on, pedagogisk och tänkvärd

15 juli 2021

3,5/5

En sak i sänder! Din egen guide till psykologisk hållbarhet är en hands-on-bok där tanken är att man ska rita och skriva i medan man funderar på frågeställningarna som Cecilia de Lacerda skriver om. För de som inte har något emot att kladda i sina böcker, kan det säkert vara bra, men för sådana som mig, kräver det att man har papper vid sidan av för att skriva ner sina tankar istället. Och det spelar ju ingen större roll, egentligen, bara man vet var man lägger det sedan.

Jag tycker om att det är korta och koncisa kapitel, med bra och tydliga illustrationer och exempel innan man får en övning att genomföra. Dessutom är det lätt att hitta i kapitlen tack vare innehållsförteckningen och vill man gå tillbaka till något eller bara snabbläddra finns också en sammanfattning i slutet av varje kapitel.

Det är ingen bok att läsa från pärm till pärm egentligen, det är mer en bok att använda. Att bläddra i och att lära känna sig själv bättre. Genom pedagogisk teori och enkel praktik guidar de Lacerda läsaren genom hela känsloregistret så att man ska få en bättre förståelse för sitt inre mående men också veta att känslor inte är farliga. Det är inte farligt att vara ledsen, men det kanske går att göra något åt?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej