Användarprofil betttybook / Betyg & recensioner / Sovsågott

Recension av betttybook (Sandviken)

Recenserad produkt

Obehaglig spänning

2 augusti 2021

Femte boken om kriminalkommissarie Ewert Grens inleds med att han som vanligt besöker sin Anni's grav på Norra begravningsplatsen i Solna. Ewert har känt sig yr ett tag och då han sätter sig ner på bänken vid graven får han snart sällskap av en kvinna som också besöker en grav, men en tom sådan eftersom hennes 4-åriga dotter försvann och aldrig återfunnits.

Väl tillbaka på polisstationen börjar Ewert leta information om den försvunna flickan och upptäcker att en annan jämnårig flicka försvann samma dag. Efterforskningar leder till en mörk värld där barn far illa och utnyttjas av pedofiler som tjänar enorma pengar genom att producera samt sprida bilder och filmer i sina nätverk.

För att kunna spåra och stoppa pedofilringen Ewert kommit på spåren med hjälp av dataexperter behöver han nu ta sig in i den innersta kretsen, ett farligt uppdrag han behöver infiltratören Piet Hoffmann till. Och Piet har lovat både sig själv och familjen att aldrig mer utsätta sig för riskerna det innebär att jobba under cover.

Det är en obehaglig, motbjudande och fullständigt vidrig värld som målas upp i boken av Anders Roslund, där samvetslösa personer i gemensamma forum uppviglar varandra att skada oskyddade barn i syfte att få utlopp för egna skitiga begär.

Ewert går som vanligt sin egen väg, följer sin övertygelse för att hitta de försvunna flickorna och stoppa de skyldiga, något han gör utan sin chefs vetskap. Det här är en bladvändare av rang, jag varken vill eller kan sluta läsa, spänningsfaktorn är hög, thriller deluxe!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej