Användarprofil Bokhyllaniskuggan / Betyg & recensioner / Konferensen

Recension av Bokhyllaniskuggan

Recenserad produkt

Helt ok

8 september 2021

❥ Recension

Jag hade så höga förväntningar på den här boken då den blivit så hypad och hyllad. Och jag absolut älskade boken Slutet så det bidrog nog också till den höga ribban. Känslan jag sökte infann sig inte när jag läste och jag hade förväntat mig en annan typ av bok.

Jag känner lite dubbelt inför startsträckan som jag tycker är lång och rätt tråkig. Träffsäker och komisk och antagligen nödvändig för att man ska få lära känna karaktärerna, gruppens dynamik etc och det är här det blir dubbelt för mig för samtidigt som jag tycker den behövs till resten av boken så är jag rätt känslig för en seg början på en bok för det sätter stämningen för mig som sen hänger sig kvar. Jag kunde inte skaka av mig tristessen när det väl började hända grejer så att säga.

Mats Strandberg är ju väldigt skicklig på karaktärsskildringar och han lyckas verkligen fånga det typiskt svenska, klichéerna, dynamiken och allas små egenheter i den här arbetsgruppen. Och visst är det brutalt och blodigt så min inre seriemördare jublar! Men det är något som saknas för mig.

Boken får 🌲🌲🌲 av 5.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej