Användarprofil Idas Recensioner @idasrecensioner / Betyg & recensioner / Rovmärkt

Recension av Idas Recensioner @idasrecensioner

Recenserad produkt

Rovmärkt
Häftad (Danskt band)

En av de bästa fantasyböckerna i år!

26 september 2021

Oj, oj, oj. Lovisa Wistrand har skrivit en fantasy där kärlek, mod, styrka och gemenskap står i centrum. Jag blev förälskad i karaktärerna, världen, miljön och handlingen och jag kan inte göra annat än ge Rovmärkt högsta betyg. Etara är en fantastisk karaktär och läsaren får följa med i varje steg av hennes karaktärsutveckling, hon går från en förvirrad tjej till en stark och modig kvinna som möter alla motgångar i sin väg.

Dessutom bjuder boken på en pirrig, spirande och lekfull kärlek som läsaren blir beroende av. Jag hade mer än gärna velat läsa en hel serie om Etara och Tsaro, och fått fortsätta följa deras liv och äventyr i Afrika. Rovmärkt är välskriven och genomtänkt in i minsta detalj, och jag förundras över hur Lovisa Wistrand har sammanflätat en otroligt vacker miljö med unika och djupa karaktärer.

Lovisa Wistrand har dessutom skrivit en aktuell bok där orättvisor har fokus; en värld där huvudkaraktärerna kämpar mot djurplågeri och tjuvjakt, och där alla fantastiska djur i Afrika får stå i centrum. Jag tycker om att författaren har flätat ihop aktuella, hemska problem med en spännande och väl genomtänkt handling.

Generellt är Rovmärkt en av de bästa fantasyböckerna jag läst i år. Om ni tycker om lekfull kärlek, oväntade vändningar och fantastiska djur i deras naturliga habitat är detta en perfekt bok för er. Lovisa Wistrand är en skicklig författare, och återigen har hon skrivit en bok värd att läsas. Starkt, starkt tips!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej