Användarprofil Ellen Björnsdotter Lärka / Betyg & recensioner / Dotter av jord

Recension av Ellen Björnsdotter Lärka

Recenserad produkt

Gör dig själv en tjänst och läs denna bok

20 oktober 2021

Dotter av Jord är en bok som påminner mig om varför jag älskar att läsa. Finns det något bättre betyg än så? Redan vid första sidan var det som om någon vridit tillbaka klockan till när 9 åriga Ellen för första gången blivit kär i en bok. Nostalgin och glädjen jag kände i takt med att jag vända sida greppade tag om mitt hjärta och färgade hela min själ.

Ann-Catrin Mattson är, kort och gott, en helt fenomenal författare. Med ett otroligt finslipat språk har hon förmågan att väva samman de målande beskrivningar och de keltiska myterna med karaktärer så välbeskrivna att de känns som personer jag träffat i verkligheten, på ett sätt som nästan får mig att tvivla på att detta är en debut roman. Det kändes som om jag studerade bredvid Roderic under Muccios vakande och beskyddande ögon, eller stod med bredvid Ailea och Magy i köket omgiven av dofter av örter.

Då en av mina favorit saker att läsa om är bandet mellan en lärling och dess mästare så är det ingen förvåning att Muccio och Roderic blev mina storfavoriter. Det var faktiskt premissen om dessa två som fick mig att direkt lägga boken i kundkorgen och jag blev absolut inte besviken. Deras band och samspel gjorde mitt hjärta så varmt och jag hoppas innerligt jag får se mer av dem båda i nästa bok.

Tro mig. Om du gillar magi, mytologi, spänning, humor, målande språk, miljöbeskrivningar bortom denna värld och fantastisk karaktärer så är denna bok något dig! Jag kan knappt bärga mig inför nästa del i serien.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej