Användarprofil Böcker enligt Angelica / Betyg & recensioner / Nyckeln till tiden

Recension av Böcker enligt Angelica

Recenserad produkt

Vilken debut!

3 december 2021

Handling:
Teodor bor i Arboga tillsammans med sin farbror Alex.
På nyheterna och i staden pratas det om ett antal mord på tonåringar som dör på mystiska sätt. Det dröjer inte länge förrän Teodor och hans bästa kompis Bella hamnar i mördarens väg och Teodor kommer undan med blotta förskräckelsen. Bella kommer inte undan och Teodor bestämmer sig för att han skall leta upp och befria Bella.
Det visar sig lättare sagt än gjort då Teodor blir tagen, mot sin vilja, till ett uråldrigt internationellt sällskap som har som mål att hitta och förstöra de så kallade nyckelstenarna.

Teodor får tidigt stifta bekantskap med några av de nyckelstenar som cirkulerar i världen och han lyckas bland annat ta sig med på en tidsresa tillbaka till 1800-talet och finska kriget där han får kämpa för sitt liv.

Nyckelstenarna väcker många tankar hos Teodor. Vad kommer hända om sällskapet får tag på alla stenar? Kommer de verkligen att förstöra dem?

Tankar
Brattvall skriver själv att hon vill inspirera till nyfikenhet och demonstrera hur vetenskap och magi inte är varandras motsatser, utan att de kan ses som olika sätt att definiera de stora mysterier som finns i vår omvärld. Det tycker jag verkligen att hon visar prov på här.

Det är en bok med spänning och snabba vändningar vilket gör att man hela tiden sitter som på nålar för att få veta vad som kommer att hända härnäst.
Boken riktar sig till ungdomar men är stundvis väldigt mörk så det är inget man skall läsa om man lätt får mardrömmar. Men tycker man om magi, spänning med en liten touch av vetenskap och historia så är det här en perfekt match.

En och annan vuxen kommer nog också gilla den, precis som undertecknad.

Jag kan varmt rekommendera den här boken, vilken debut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej