Användarprofil Hasse H / Betyg & recensioner / Ekens fall

Recension av Hasse H

Recenserad produkt

Ekens fall
Pocket
1 recension

Stockholm år 2159

5 december 2021

Jag har nyligen läst boken "Ekens fall" av Rolf Rådén, utgiven 2021. Förlag: Wild Rat projects.

Boken är en dystopisk thriller som utspelar sig år 2159 i ett Stockholm som har blivit sargat av både klimatpåverkan och av människor som inte haft tillräckligt med resurser, dessutom har de resurser som funnits inte blivit jämt fördelade mellan invånarna i staden.

Huvudpersonen är Rafael som lever ett enkelt liv och som har för avsikt att fortsätta leva så. Eftersom han har en far som anses både vara en hjälte och en rättvisans man blir Rafael indragen i händelser där hans vilande rättvisetänk tar sig form. Med de händelser som följer träffar han på både människor som blir goda vänner och människor som inte drar sig för att bara sträva efter egen vinning oavsett vad det krävs.

Ekens fall är en spännande bok och samtidigt så är det svårt att inte reflektera över att det vi gör nu med till exempel klimatet kommer påverka generationer framåt.

Det finns så många händelser i boken som är så spännande att pulsen går upp när man läser. I allt elände som händer så finns det dock en kärlek i botten som gör att det finns en stor värme trots de flesta människors elände.

Boken är välskriven och författaren har lyckats väl med balansen att berätta kring detaljer men samtidigt föra handlingen framåt. En mycket läsvärd bok.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej