Användarprofil Sabine Noresson / Betyg & recensioner / Meningsfulla möten : en handbok i mötesledarskap

Recension av Sabine Noresson

"Meningsfulla möten" höjer din livskvalitet

12 januari 2022

Redan titeln ger en bra tankeställare: Vem har inte suttit av tid i meningslösa möten, både på jobbet, i föreningen eller i politiska sammanhang? Och författaren har rätt: Sådana möten stjäl tid från oss.

Alla vi, som deltar i någon förenings medlemsmöten, sitter i styrelsen för någon förening eller är politiskt aktiva som ledamot i en nämnd, i kommunstyrelsen eller i kommunfullmäktige, kan ha stor nytta av denna bok.

Lika viktigt som att själv kunna lära sig att vara en bra ordförande är det att i en annan roll kunna avgöra om ordföranden gör ett bra jobb, om alla deltagare och alla ärenden behandlas korrekt, om mötet leder någonvart. Författaren håller en trivsam ton och lättar med humoristiska formuleringar och personliga anekdoter upp sådant som lätt kunde har blivit lite torrt och byråkratiskt.

I de föreningar jag ingår i har vi numera stor glädje av de exemplar vi har införskaffat. Och jag önskar att jag hade läst boken innan jag gav mig (och min fritid) in i kommunalpolitiken. Tyvärr fanns boken inte då.

Förresten så tror jag att stora delar av boken även kan komma företagsledare/chefer i den privata sektorn till nytta. Mötesdynamiken (eller brist på dynamik) är ungefär densamma i företag som i föreningslivet,

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej