Användarprofil Morpheus / Betyg & recensioner / Grävlings resa

Recension av Morpheus

Recenserad produkt

Grävlings resa
Inbunden (Halvklotband)

Mysig och äventyrlig liten bilderbok

14 januari 2022

Blev ett fan av Cecilia Heikkilä efter att ha läst Astrid Lindgren-bilderboken "En Jul I Småland För Länge Sen" som Heikkilä illustrerat. Jag tyckte hon hade en mycket fin och vacker tecknarstil, och när jag såg att hon givit ut några egna böcker ville jag så klart läsa dem också.

Grävlings Resa var den första jag fick tag på, och det är helt klart en trevlig och vacker bilderbok. Berättelsen om en Grävlings-kapten som ser sig som för gammal för äventyr hamnar plötsligt, efter en storm, ute på havet igen tillsammans med ett litet djur som flutit i land på hans ö. Det låter kanske dramatiskt, men det här är en barnbok för de lite yngre barnen så det blir mer spännande än läskigt och aldrig för sorgligt, utan boken präglas främst av en upptäckarlusta.
I det hela präglas den av en mysig och trevlig känsla med vackra, färgglada illustrationer. Dock lyckades den inte greppa mig på ett personligt plan vilket andra bilderböcker som Tove Janssons Knyttet eller Nordqvists Rävjakten lyckas med, och utöver Grävlingen har ingen av figurerna några större eller minnesvärda personlighetsdrag. Men det är likväl en trevlig liten bilderbok, och har man en unge som hyser ett intresse för havet och båtar och som också gillar gulliga djur så kan jag definitiv rekommendera den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej