Användarprofil Kaffeläsaren / Betyg & recensioner / Allt för dig

Recension av Kaffeläsaren

Recenserad produkt

Förbaskat bra bok som ger mersmak!

21 februari 2022

Det är roligt att läsa böcker som utspelar sig på platser där man själv varit. Så är det med Allt för dig som utspelar sig på ön Visingsö, som ligger ute i Vättern. Det är en plats som jag besökt flera gånger och senast var för ett par år sen men nu blir jag sugen att resa dit igen i sommar.
Allt för dig är en riktigt spännande roman, där stämningen är obehaglig och smygande och man får känslan av att vara ständigt övervakad. Författaren lyckas bygga upp känslan och spänningen väldigt bra och det är så jag hajar till när jag sitter och läser sent på kvällen och det plötsligt knakar till i vårt hus. Nu är det inget mer än vår hund som smyger omkring, men det är lätt att sätta sig in i hur det är för huvudkaraktären Malin i boken. Hon är en framgångsrik bloggare och har många som följer henne, men det är någon som följer henne lite väl nära. Det är inte utan obehag som jag läser den här boken, jag har själv haft ett förhållande med en kille som var ruskigt svartsjuk och jag trodde att alla dessa minnen var begravda men när jag läser om andras kvinnors utsatthet så kommer de upp till ytan igen.
Boken är otroligt lätt- och snabbläst och den har ett starkt driv framåt, vilket jag gillar väldigt mycket. Allt för dig är författarens debut för vuxna och jag hoppas att det kommer fler böcker framöver, för den här boken gav mersmak. Josefin skriver bra, har ett angeläget ämne och bjuder på både underhållning och puls med denna känsloladdade spänningsroman så jag vill ha mer!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej