Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Katinka och Pesten

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Lättläst bok som fick oss att skratta

7 mars 2022

Philip 9 år:
Jag älskar Monsterstationen. Jag tyckte vi skulle läsa hela boken direkt. Det är spännande och det är härligt med alla våfflor. Katinka dör hela tiden men hon lever sen också så det är inte så farligt. Det är lätt att läsa i boken och kapitel är inte så långa. Jag gillar inte Pesten men jag gillar vad de gör med Pesten. En hund blir överkörd och får flera svansar. Det är jätteroligt. Vet inte hur många böcker det kommer men jag hoppas att de blir många.

Gustav 12 år:
Bokserien är bra och jag tycker att denna bok var roligare än första boken. Jag hoppas att det kommer fler böcker.
Boken passar perfekt att läsa tillsammans. Man kan vara både lite yngre och äldre och jag tror att många olika människor gillar denna berättelse. Denna bok skulle vara spännande som film tror jag.

AC (mamma):
Det är makabert med fina Katinka som dör på olika sätt och man kan tyckas att det borde vara läskigt men under läsning så funderar man på om man får skratta åt döden och ja! Det får man. Det känns som att vi skrattar döden i ansiktet.

Detta är bok nummer två i serien om Katinka som är en slända (både monster och människa), hennes vänner, pappa och farbror, deras framgångsrika hotell och våffelcafé. Den kan läsas fristående men jag rekommenderar er att börja från början så ni kan se relationer utvecklas.

Det är spännande, lättläst och vi skrattar mycket. Detta är en bok du bara vill läsa vidare i och ofta blir det "bara ett kapitel till"¿
En bok som passar lika bra i klassrummet som hemma och för både hög och egen läsning.

De få illustrationer i och omslaget är skapade av duktiga Alexander Jansson. Nog lockas man in i läsningen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej