Användarprofil Jenny / Betyg & recensioner / Näktergalen

Recension av Jenny

Recenserad produkt

Stark och djupt berörande

19 mars 2022

Det här är en mycket stark och berörande berättelse om systrarna Vianne och Isabelle i Frankrike under det otroligt vedervärdiga andra världskriget. Kapitlen varvas lite mellan systrarna och berättelsen sträcker sig över alla år som kriget pågick.

Det är en bok om mammorna och barnen. De som inte kallas till striderna. De som blir kvar hemma men också måste kämpa för sin överlevnad. De som behöver hitta sätt att klara sig under ockupation och samtidigt hålla både sina barn och sig själv vid liv. Alltmedan hemska soldater styr.

Det är en bok om hur godhjärtade krafter sammanstrålar i en tid när ondheten sprids utan hämningar. Hur modiga människor skapar olika hemliga nätverk för att hjälpa utsatta personer till säkerhet.

Jag har gråtit, jag har vänt bort blicken från boken för att pausa grymheten, jag har djupandats, jag har sörjt. Sörjt livsöden. Sörjt faktumet att andra världskriget har skett på riktigt och att många saker som sker i boken är saker som på liknande sätt skett under kriget.

Den här boken kommer helt klart stanna i mitt hjärta och återkomma i mina tankar under lång tid framöver ❤.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej