Användarprofil Kaffeläsaren / Betyg & recensioner / Landsvägarnas drottning

Recension av Kaffeläsaren

Recenserad produkt

Min favorit av författarens böcker!

31 mars 2022

Jag har läst alla böcker som Karin Janson skrivit och gillar hennes skrivsätt. Landsvägarnas drottning är en bok som fångade mitt hjärta genast. Den handlar om Annie som är mitt i en livskris. Hon har precis tillfrisknat från en allvarlig bröstcancer och nu ska väl egentligen allt vara på topp!? Men jobbet är trist och förhållandet knakar i fogarna och hennes bästa vän försvann plötsligt.

Jag fastnade för huvudkaraktären Annie direkt och hon kändes som en gammal fin vän. En vän som en bryr sig mycket om och önskar det bästa för. Författaren har en fin fingertoppskänsla för att skildra det svåra i livet utan att det blir helmörkt och så tungt att man inte orkar läsa vidare. Hon gör det med en känsla som berör läsaren och får en att leva sig in i karaktärens liv. Att skriva om hur det är att leva med cancer kan inte vara enkelt, men Janson gör det så äkta att jag tror på varenda ord.

Jag gillar också hur livet på landsbygden skildras, det är med respekt och värme och det finns inte minsta stråk av dömande, vilket man ganska ofta kan se när landsbygden skildras annars. Det är en otroligt charmig roman som bjuder på en del skratt trots det allvarliga undertemat som boken har. Jag tycker Karin Janson är i sitt esse här, Landsvägarnas drottning är min favorit bland hennes alster och jag riktigt längtar tills jag får läsa fortsättningen! För det här är en läsupplevelse som stannar i hjärtat!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej