Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Sagan om den lilla gråsparven

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Fin bilderbok med bra story

5 april 2022

AC (mamma);
Denna bilderbok förflyttar mig till barndomen. Det känns som en klassiker och boken får en att tänka till på flera sätt.

Vi ställs inför moraliska dilemman medan vi läser och boken tar upp mobbing. Vi sitter med ett stort flin över ansiktet på sidan där den lilla gråsparven sitter i körsbärsträdet. Vi gottar oss! Vi gottar oss även när blåmesen och talgoxen kommer och gör sig till. Att vi dessutom sedan får välja hur vi vill att boken avslutas uppskattas. Vi får även här chansen att fortsätta prata om mobbing och konsekvenser av ens egna val. Vill och kan man vara större än andra?!

Det är en vacker bilderbok på flera sätt som får oss att känna. Berättelsen i sig är givande och illustrationerna ljuvliga och stämningsfulla. Vi känner verkligen det vi ser och läser. Vi har varit där tidigare¿ Varje sida är som en tavla i sig. Kontrasten mellan de svartvita illustrationerna och de med färg får oss också i stämning. Rekommenderar varmt denna bok och så vackert omslag.

Philip 9 år:
Boken handlar om mobbing. Jag tycker inte om blåmesen och talgoxen. Jag tycker att de är dumma mot gråsparven. När gråsparven sen har det bra då vill de vara kompis med honom. Jag tyckte inte att gråsparven skulle låta de andra fåglarna äta. De kunde flyga någon annanstans.

Bilderna är fina och framsidan är jättefin.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej