Användarprofil Marias bokhylla / Betyg & recensioner / Så skilde döden oss åt : mardrömmen - cancer mitt i livet

Recension av Marias bokhylla

Recenserad produkt

Hjärtevärmande och hjärteknipande

7 april 2022

Det finns böcker som man vet att man bör läsa i sin ensamhet, för att inte sitta och gråta ögonen ur sig under pendlingen till jobbet, till exempel. Här har vi en sådan. Karin Hägglund skriver naket, rått och ärligt om hur det är att förlora en nära anhörig till cancer, precis när det känns som att livet borde ha börjat.

Så skilde döden oss åt : Mardrömmen cancer mitt i livet visar tydligt på att vem som helst kan drabbas, oberoende av hur sportig man är, vilken ålder eller annat. Karins man Peter drabbas av en sort som de flesta är mycket äldre när de får, men det bryr sig inte cancern om.

Det är väldigt ärligt och hjärtskärande att ta del av Karins tankar innan, under och efter cancerdiagnosen och sjukdomen och det är också nyttigt att få ta del av den. För det är det som är svårast, att veta hur man ska hantera någon som har fått ett så ödesdigert besked. Flera gånger under läsningen behöver jag lägga bort boken för att det inte ska bli alldeles för tungt. Men det är inte bara sorgligt. Det är hjärtevärmande att se stödet Karin och Peter har, det är roligt att ta del av deras humor och kärleksfulla gnabb sinsemellan och det ljusar upp det mörka i tillvaron, även under läsningen.

Språket är bra och på en lagom nivå. Det känns verkligen som att Karin sitter bredvid och berättar sin historia, bara för mig. Och det är fint att ta del av.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej