Användarprofil Emelie Nylén / Betyg & recensioner / Hövdingens dotter

Recension av Emelie Nylén

Recenserad produkt

Feelgood och dramatik i vikingatid

12 april 2022

Det här är andra delen i serien Vikingadotter.
Den handlar om Vikingatiden och slagen som pågick, här i boken det största-Slaget vid Svolder. Vi får följa paret Kettil & Ragna som mitt upp i detta försöker styra upp sitt liv med allt vad det innebär av bröllopsplaner, bostadsletande och mycket mer.

Älskar karaktären Ragna, hon är så cool. Hon är stark, smidig & snabb och duktig på att jaga och hantera en båge. Hon framstår som en vacker & attraherande kvinna, men hon vet både vad hon vill och inte vill och är inte rädd för att visa det. Till och med en kung vågar hon stå emot. Hon vågar stå upp för sig i en många gånger tuff & brutal tid. Intressant att ta del av att flertalet kvinnor vid tiden hade roller som var drivande och hade makt att styra & ställa. Dock är historien också som väl känt mycket brutal med stor del vapen, våld och utsatthet.

Boken bygger mycket på fakta och platser som finns än idag, vilket jag uppskattar särskilt. Det är så spännande med historia och sägner från förr. Så fascinerande med gamla lämningar och spår från dem som levt på jorden före oss.
I boken får vi även ta del av gammal läkekonst och naturreligion som var av stor betydelse under denna tid. Vi får läsa om människor med sinnen och förmågor utöver det vanliga.

Gillar du historiska böcker och feelgood är detta en bokserie för dig! De är nämligen en kombo av båda.😍😃👌

Ett stort plus för författarens efterord, man blir väldigt sugen på att ta reda på mer om sin lokalhistoria.🪦🔍🤓

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej