Användarprofil Emelie Nylén / Betyg & recensioner / Dunkelstjärnan

Recension av Emelie Nylén

Recenserad produkt

Spänning & mystik!

12 april 2022

Tolvåriga Julia märker direkt att något inte stämmer med hennes nya klasskamrat, flyktingpojken Kasir. Men det är inte för än de blir jagade av fruktansvärda levande skuggor hon förstår hur annorlunda han är. Tillsammans med sin lillebror och en mystisk gubbe som kallas för Trubaduren tvingas de fly till Kasirs hemland genom en magisk portal. Där, bland ny kultur och nytt språk visar det sig att de har en hemlig koppling till Kasirs värld och att de kanske har makten att rädda den.

Det här är första delen i serien Kampen om Tusenvärld och riktar sig till läsåldern 9-12.
Man sugs in i handlingen direkt! Det är spännande och mystiskt från start.
I boken ryms mycket fantasi och magi men också en hel del allvar. Det är blandningen av dessa olika delar som gör boken så tilltalande. Boken innehåller även fantastiskt fina svartvita illustrationer som förstärker läsupplevelsen.

Till boken finns även en lärarhandledning och på författarens hemsida finns material att tillgå om du vill använda boken i klassrummet. En lämplig bok att använda i undervisningen då den behandlar ämnen som flykt, utanförskap, kreativitet och vänskap samt har en förmåga att fånga läsaren tidigt i handlingen.

Det är även en passande bok att läsa högt ur eller tillsammans med sitt barn.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej