Användarprofil betttybook / Betyg & recensioner / Slumra in

Recension av betttybook (Sandviken)

Recenserad produkt

Slumra in

18 april 2022

Sofia Winter som tillsammans med polisen Clara och Kalle från socialtjänsten samarbetar i specialgruppen Speciella Insatser för Barn, har hittat ett nytt anonymt boende på landet tillsammans med systern Alva och mamma Karin. Sju månader har gått sedan händelserna då avslöjanden om extremiströrelsen Ekoportalen fick ledarna att försvinna spårlöst i samband med att Alva kunde fritas från de absurda omständigheterna som rådde i rörelsen.

En ung pojke hittas drunknad efter ett fall från Pitsundsbron och fynd tyder på att han begått självmord. SIB kopplas in för att utreda bakgrunden till det tragiska dödsfallet, men samtal med föräldrar och vänner pekar mer på en välfungerande 15-åring utan problem.

Sofia gör allt för att vardagen med Alva ska bli så normal som möjligt och väljer att skaffa en liten hundvalp till familjen, ett klart vinnande drag för att få Alva att öppna upp och visa mer glädje. Samtidigt händer saker som gör att Sofia blir osäker om Ekoportalen hittat dem trots alla säkerhetsåtgärder som tagits, vem skickar de märkliga anonyma sms hon får?

Vi dras med i en värld som är vardag för ungdomar med mycket aktivitetet på sociala medier och de fällor som finns där, utsattheten för mobbning och smutskastning, likväl som gemenskapen i olika grupperingar. Vem är det som döljer sig bakom de anonyma profilerna på nätet? Från en dag till en annan kan tonen förändras och förtroenden som delats blir snabbt allmän information, vilket lätt leder till ångest och förtvivlan. Och när det värsta redan hänt och hämndbegäret tar över, finns det något stopp för hur långt man kan gå?

Denna uppföljare till Vid skogens slut tar vid med nytt tema och håller mig lika fångad, det jag kanske saknat lite verkar uppenbarligen komma i nästa bok, det är ingen dålig cliffhanger vi serveras på sista sidorna! Jag hade höga förväntningar på boken och blir verkligen inte besviken, det här är riktigt bra spänning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej