Användarprofil ElinsBokhylla / Betyg & recensioner / Deadline

Recension av ElinsBokhylla

Recenserad produkt

En helt okej men lite seg bok....

3 maj 2022

Detta är den första boken som jag läser av Rebecka Edgren Aldén och jag tycker nog att jag har fått ett bra första intryck, blev jag jätte överraskad och tyckte att boken var bra, nja kanske inte riktigt.

Bokens handling är för mig lite annorlunda, för en som är väldigt intresserad av journalistik och skrivandet tyckte att det skulle vara spännande att läsa en bok som utspelas på en tidningsredaktion och det tycker jag med. Handlingen är spännande och full med intriger, karaktärer och händelser som man vanligtvis kanske inte ser i andra böcker.

Men med det sagt så upplevde jag boken och handling som lite seg och långtråkig, det tog väldigt lång tid innan boken kom igång och för mig att fastna för karaktärerna och handlingen. För mig känns det nästan som att boken kunde ha kapats med rätt så många sidor och att den då med ens hade varit mycket bättre, för den var väldigt lång och utdragen.

Rebecka Edgren Aldén är dock väldigt skicklig på att skriva, hennes karaktärsbeskrivningar är väldigt bra och hennes sätt att få karaktärerna att spela med varandra är skickligt. Det är lätt att hänga med under bokens gång då språket är väldigt enkelt och lätt att läsa, även om boken känns lite lång emellanåt.
Det märks att Edgren Aldén är bekväm med klimatet på en tidningsredaktion eftersom hon så lätt kan återspegla de olika arbetsuppgifterna och kommunikationen mellan de olika cheferna.

I det stora hela tyckte jag att bokens handling var välskriven och bra, det fanns många detaljerade delar som jag uppskattade och jag tyckte att bokens ämne är väldigt intressant och viktigt att ta upp. Vad just det ämnet är vill jag inte spoila, för då spoilar jag mestadels av boken, tyvärr.

Deadline av Rebecka Edgren Aldén är en bok med många intressanta karaktärer som binds ihop till en stor skandal i slutet av boken. Boken har en viss spänning och intriger men jag kan ändå inte låta bli att känna att något fattas. Boken är bra, inte den bästa jag har läst men helt klart bra och jag rekommenderar den för de som inte gillar så läskiga och komplicerade spänningsböcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej