Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Halvtid på hemmaplan

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Bra bok som tar upp aktuella ämnen

11 maj 2022

Philip 9 år;
Mamma och jag läste Halvtid på hemmaplan. Den är ganska bra.
Den handlar om en tjej som heter Rut som har skilda föräldrar. Hennes mamma är i Rumänien för att skriva så Rut bor hos sin pappa. Hennes pappa har fått barn med en annan.

Rut spelar innebandy och har några kompisar hon är med. En av kompisarna har lagt upp en video på gymnastikläraren i skolan där han går in i tjejernas omklädningsrum. Hon går inte heller på innebandyn fast hon är duktig. Det blir jobbigt för gymnastikläraren.

AC (mamma);
Detta är en bok som handlar om vänskap, lagkänsla, att hitta nya vänner eller folk man tror är ens vänner. Om att ha skilda föräldrar, att försöka fatta bra beslut själv, att ta tag i problem, att finnas där för sin vän , att säga förlåt när man gjort fel och såklart innebandy. Man behöver dock inte gilla innebandy för att uppskatta boken.

Boken är lättläst och Philip och jag pratade om många saker medan vi läste. Sociala medier, hur man får bete sig där. Vänskap och lagkänsla.

En bok som tar upp aktuella ämnen för åldern.

Det finns även en bok innan denna men du behöver inte ha läst den för att läsa denna. Det hade inte vi gjort och vi kom in i handlingen direkt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej