Användarprofil betttybook / Betyg & recensioner / Mannen som lekte med dockor

Recension av betttybook (Sandviken)

Recenserad produkt

Mannen som lekte med dockor

2 juni 2022

Första delen i Hatet-trilogin är utgiven 2016, men fungerar alldeles utmärkt att läsa idag. Lite grann samma tonarter i samhället med höger/vänsterextrema krafter som driver sina agendor då som nu. Och så Linn Ståhl, färgstark krypteringsexpert som håller på med sin doktorsavhandling på KTH när hon kontaktas av kriminalpolisen som behöver snabb hjälp med en utredning.

Kriminalkommissarie Rickard Stenlander och kollegan Erik Svensson har fått ett extremt magstarkt fall på sitt bord då en kvinna hittats mördad i en lägenhet på Södermalm, målad som en porslinsdocka och kroppen arrangerad som en installation.

Linn som suttit av ett fängelsestraff efter att ha blivit dömd för brott mot rikets säkerhet kopplas in som konsult tack vare sin krypteringsförmåga och hamnar mitt i hetluften i jakten på en mördare, samtidigt som tecken tyder på att hennes tidigare motståndare är ute efter henne igen.

En riktigt snygg debutbok med ett fantastiskt flyt i språket, fantastiska miljöbeskrivningar och en bra puls i handlingen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej