Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Fiskar : pekbok

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Fiskar : pekbok
Inbunden
1 recension

Pekbok men fungerar även för äldre

9 juni 2022

AC (mamma):
Böckerna är för 0-3 år men passar även äldre och jag tycker nästan att dessa böcker borde delas ut på BVC. Tänk er om alla fick med sig denna typ av kunskap som små. Vad ska man med det till kanske den ointresserade tänker men jag tänker att det skapar en större medvetenhet om det omkring en eller vad tror ni?

Böckerna borde också finnas på förskolor och i sex-åringarnas klassrum. Dessa böcker passar även bra för den som tränar läsning då det är versaler på djurordet och klassiska bokstäver i meningen. Kan också passa en förälder som vill förkovra sig samtidigt som barnet.

I böckerna finns en bild på en insekt eller fisk beroende på bok och namnet på djuret samt en mening med fakta om djuret. Självklart finns de klassiska äpplena med.

Emma Jansson har en förmåga att göra fakta kul och hennes böcker skapar en hunger på mer.
Dessutom är hennes böcker fulla av vackra, detaljrika illustrationer och sist men inte minst hennes äpplen. Ser vi en bok av Emma Jansson ska det letas äpplen. Ibland är det för lätt och ibland lite knivigt men oftast lagom.

Har ni någon i er närhet som fått en liten. Investera i någon av dessa böcker.

Ska jag säga något negativt om boken så är det att det är papperssidor men det kanske också gör att boken inte känns som en "bebisbok".

Philip 9 år:
Emma Janssons böcker tycker jag om. Bilderna är alltid fina och har många detaljer och man lär sig något. Sen är det också roligt att leta efter äpplen.

I dessa böcker fanns ingen extra fakta längst bak i boken. Boken är för små barn men jag tycker inte det känns som en pekbok.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej