Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / Experimentet

Recension av Gullis lästips (Rönninge)

Recenserad produkt

En bok man slukas i ett nafs!

14 juni 2022

"Mutanterna - Experimentet" är en otroligt spännande bok med en fängslande och lättläst handling som griper tag i läsaren, något som gör att boken slukas i ett nafs!

"Mutanterna - Experimentet" är den första boken i den nya trilogin "Mutanterna" som har en handling fylld av ett övernaturligt spännande äventyr.

"Mutanterna - Experimentet" är en härlig
mix av kapitelbok som möter Marvel tidningen och gör det till en extraordinär läsupplevelse!

Det här är en bok som är en actionspäckade hybrid mellan kapitelbok och serieroman, något som kommer locka mellanåldern med sin fängslande framsida och ett innehåll som är lättläst utan att vara för enkelt med en actionfylld handling med högt tempo och korta kapitel som avslutas med cliffhangers. På detta nyskapade sättet gör det att boken även passar för ovana läsare som ännu inte ser sig som aktiva bokläsare.

Det här är början på den helt nya trilogin "Mutanterna" som är skriven av Ingela Korsell som även är författare till PAX-böckerna och Väsenologi-böckerna och tillsammans med serietecknaren och illustratören Daniel Thollin som har skapat svartvita bilder i form av actionfyllda serierutor som blandas med lättlästa textkapitel - på samma sätt som vetenskap blandas med magi och gör berättelsen till en övernaturlig science fiction thriller.

Tillsammans har Ingela och Daniel skapat en bok som fångar unga läsare från första sida och behåller dem till sista sidan med en handlingen som handlar om barn i Uppsala som fått olika djurmutationer efter ett olyckligt resultat av ett experiment. Barnen är omedvetna om varandra under sin uppväxt, men när de börjar närma sig tonåren börjar barnen bli jagade för sina ovanliga egenskaper, men av vem? Och Varför?

Det här är en bok som även passar för högläsning och till boken finns det även en tillhörande lärarhandledning som erbjuder bonusmaterial. 


Mutanterna är början på en grymt bra trilogi som är lika beroendeframkallande som en Pax-bokserien!

Nu ser jag fram emot att läsa de kommande delarna Svartkonstboken och Striden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej