Användarprofil @boktanten (Instagram + Facebook) / Betyg & recensioner / Imse Dumse går på cirkus

Recension av @boktanten (Instagram + Facebook)

Recenserad produkt

Imse Dumse är helt underbar!

23 juni 2022

Detta är andra boken om Imse Dumse, en underbar och härlig liten spindel som för övrigt är nästkusin med Imse Vimse. Denna gång får vi följa med Imse Dumse på loppcirkus, ett äventyr som höll på att sluta illa. Alla insekter på cirkusen blir livrädda då de tror att de ska bli uppätna, men allt löser sig till det bästa, som det ju brukar göra i barnböcker.

Mikael Johansson och Kristina Aspén har verkligen hittat en perfekt mix av text och illustrationer. På uppslag med lite mer text är bilderna något "lugnare" medan uppslagen med lite mindre text har bilder med fler detaljer som ger uppslag till frågor och diskussioner. "Imse Dumse går på cirkus" är en trevlig och underhållande läsning som visar hur viktigt det är att ha vänner och känna sig omtyckt.

Det som fascinerar mig allra mest är de fina och färgglada illustrationerna, jag kan helt enkelt inte se mig mätt på dem. De är färgglada utan att vara skrikiga och detaljerade utan att vara plottriga, vilket roar stora såväl som små läsare. Jag ser fram emot fler böcker om den söta spindeln Imse Dumse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej